top of page

Cursus Zelfzorg met homeopathie

Enkel verzwikt, plotseling aan de diarree, hand verbrand aan de oven of een kind dat wakker wordt met oorpijn? Tijdens de cursus Zelfzorg met homeopathie leer je homeopathie zelf in te zetten bij kleine ongevallen en eenvoudige aandoeningen. Een soort EHBO-cursus op basis van homeopathie.

Hoe ziet de cursus eruit?

De cursus bestaat uit 2 lessen van elk 2 uur in een klein groepje of op individuele basis. Aan de hand van verschillende thema’s leg ik uit welke homeopathische middelen je kunt kiezen in welke situatie. Ook kijken we naar welke klachten je zelf kunt behandelen en wanneer het verstandiger is om een medisch deskundige te raadplegen. Aan het einde van elke les is er ruimte om te oefenen met de opgedane kennis aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Na de cursus kun je, in geval van twijfel, een halfjaar lang een beroep op mij doen om te overleggen, zodat je de tijd hebt om het geleerde op een veilige manier eigen te maken.

 

Welke thema’s komen aan bod?

  • Kneuzingen en verrekkingen

  • (brand) wonden

  • Wagenziekte

  • Oorpijn

  • Keelpijn

  • Koorts en griep

  • Eenvoudige maag / darmklachten
     

Hoe groot is de groep?

De cursus is in een klein groepje van 3 a 4 personen. Je kunt zelf een groep samenstellen en in één keer aanmelden of je meldt je aan en zodra er meerdere deelnemers zijn, krijg je bericht en kan de cursus in overleg van start gaan.

Wanneer en waar is de cursus?

De data en tijdstippen van de bijeenkomsten worden in overleg met de groep bepaald. De cursus vindt in principe plaats in de praktijk. Echter bij iemand thuis behoort ook tot mogelijkheden.  

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de cursus bedragen €50,- p.p. inclusief syllabus. Daarnaast is het mogelijk om een homeopathische EHBO set met 37 homeopathische middelen aan te schaffen. Dit zijn de meest voorkomende middelen voor acute situaties zoals behandeld tijdens de cursus. De kosten voor een EHBO set zijn €40,- 

Aanmelden?

Meld je aan voor de cursus door middel van het aanmeldformulier of door een mail te sturen naar: bettieblankendaal@gmail.com 

 

Aanmeldformulier cursus

Hartelijk dank voor uw deelname aan de cursus. U ontvangt een bevestiging via de mail.

bottom of page