Homeopathie en het coronavirus

Voorkomen is beter dan genezen

Belangrijkste is natuurlijk het opvolgen van de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast is het op pijl houden van je weerstand wenselijk. Gezonde voeding is daarbij essentieel, naast voldoende lichaamsbeweging. Mocht je immuunsysteem wat extra ondersteuning kunnen gebruiken overweeg dan om tijdelijk extra voedingssupplementen te gebruiken: vitamine c (in ontzuurde vorm bijvoorbeeld calciumascorbaat), vitamine d3 en zink.

Heftige griepklachten

Bij heftige griepklachten zoals zoals keelpijn, pijnlijke botten en of spieren, hoesten, benauwdheid en of koorts kan homeopathie verlichting bieden. Voor alle bestaande en nieuwe griepvarianten hebben we binnen de homeopathie een groot aantal homeopathische middelen ter ondersteuning van het afweersysteem tot onze beschikking. 

In diverse delen van de wereld, waaronder China, India en Zuid Korea en intussen ook Europa is inmiddels ervaring opgedaan met de inzet van homeopathische middelen bij epidemie gerelateerde klachten zoals hierboven beschreven. Al deze informatie wordt onderling onder homeopaten en homeopathische artsen gedeeld. Hierdoor is een goed beeld van welke middelen het beste ingezet kunnen worden ter ondersteuning van het afweersysteem.

corona-4893276_960_720 pixabay.webp
Aangepaste praktijkvoering

De praktijk blijft tijdens corona geopend. Wel houd ik me aan een aangepaste werkvorm conform de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat vervolgafspraken zoveel mogelijk op afstand met behulp van een video consult plaatsvinden. Mocht een afspraak in de praktijk zelf de voorkeur hebben dan kan dat ook. Uitzondering vormen verkoudheden of corona gerelateerde klachten, dan graag alleen contact via telefoon of video consult. 

 

Er is voldoende mogelijkheid om handen te wassen en afstand te houden tijdens het consult. Daarnaast worden bureau, leuningen, deurkrukken etc tussen de consulten door extra schoongemaakt.